Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ



Άλλη μία καμουφλαρισμένη είδηση με ιδιαίτερα ενδιαφέρον περιεχόμενο ανακοινώθηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ:

«Ενδεικτική της κατάστασης στην Ελλάδα είναι η έρευνα "Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας" από το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA (Graduate Business School at The American College of Greece).
 
Σύμφωνα με την έρευνα έρχεται «κύμα» απολύσεων, μείωση αποδοχών και πάγωμα προσλήψεων. Ακόμη τέσσερις στις δέκα εταιρείες θα μειώσουν το προσωπικό τους, άλλες τόσες θα μειώσουν τους μισθούς, ενώ μόλις μία στις 7 θα κάνει προσλήψεις, το επόμενο εξάμηνο. Και ενώ οι εταιρείες προχωρούν σε δύσκολες αποφάσεις, για να αντιμετωπίσουν την οικονομική ύφεση, μία στις δύο δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον»

Τι μας αποκαλύπτει η έρευνα που έκανε το αμερικάνικο κολλέγιο; Αυτό που είναι πασίγνωστο σε όλους όσους έχουν παρακολουθήσει ενδελεχώς την παγκόσμια μέθοδο δράσης του ΔΝΤ, προτού έρθει και στα μέρη μας. Ότι ο μοναδικός σκοπός των πολιτικών ακραίας λιτότητας που εφαρμόζει το ΔΝΤ, σε άψογη συνεργασία με τις ελληνικές μαριονέτες του και την κυβέρνηση του ΑΤΜ (Παπαδήμου), είναι να προκαλέσουν τεράστια ύφεση στην πραγματική οικονομία, να στερέψει εντελώς η αγορά από χρήμα, να αυξηθούν τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη συνέχεια να εμφανιστεί η «ανάπτυξη» από τις απεριόριστες αποκρατικοποιήσεις που θα προκύψουν σε τιμές ευκαιρίας και τις ξένες επενδύσεις που θα προσελκύσουν οι μισθοί πείνας και η ισοπέδωση όλων των εργατικών δικαιωμάτων. Γιατί λοιπόν να μην δηλώνουν αισιόδοξες οι εταιρίες που εξέφρασαν τις απόψεις τους στο αμερικάνικο κολλέγιο;

Οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, οι περιορισμοί στις απολύσεις εξαφανίστηκαν, οι μισθοί πήγανε στα 400-500 ευρώ και τον Ιούνιο θα πάνε ακόμα πιο κάτω, άρα έχουν μπει οι ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες θα χτιστεί ένα εξαιρετικά ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον με πολλές business opportunities. Και σχέδιο υπάρχει και λεφτά υπάρχουν, που έλεγε και ο ΓΑΠ. Απλά είναι για λίγους. Για πολύ λίγους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, για όλους εμάς που δεν ανήκουμε στην κατηγορία των τραπεζών, των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων δεν προβλέπεται σανίδα σωτηρίας. Εμείς είμαστε οι παράπλευρες απώλειες που απαιτούνται προκειμένου να παραμείνουν ακλόνητα όλα τα προνόμια των νταβατζήδων ποιυ κουμαντάρουν τη χώρα. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να πεταχτούν στη θάλασσα για να σταθεροποιηθεί το πλοίο, όπως εύστοχα περιγράφει η Ναόμι Κλάιν. Είμαστε το αναγκαίο κακό.

Εσύ φίλε αναγνώστη-φίλη αναγνώστρια δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις είδηση. Ο φτωχός, ο εξαθλιωμένος, ο άστεγος, η άνεργη και η ανασφάλιστη δεν τους ενδιαφέρουν. Είδηση γίνανε μέχρι και τα γιαούρτια στο Νταλάρα, την ίδια ώρα που περνάει στα ψιλά ο χημικός πόλεμος που εξαπολύουν οι μπάτσοι σε κάθε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Αν σκοτωθούν σε μία συγκέντρωση 10 άτομα και μετά από λίγο φάει μία σφαλιάρα ο Πάγκαλος, τα κυρίαρχα ΜΜΕ θα καταδικάσουν με σφοδρότητα την επίθεση στον Πάγκαλο. Αλλά ακόμα και έτσι μας έχει μείνει κάτι. Έχουμε το δικαίωμα στην επίλογη. Μπορούμε να διαλέξουμε στρατόπεδο, αρκεί να μην αργήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου