Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ


Έχουμε μπει για τα καλά στην τελική ευθεία των εκλογών του Ιουνίου και, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν κορυφωθεί οι εκβιασμοί, οι τρομοκρατικές προβλέψεις και οι απειλές.

Ο στόχος αυτής της στρατηγικής, που έχει επιλέξει το στρατόπεδο των από πάνω, δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το αποτέλεσμα των εκλογών. Το σχέδιο τους είναι πολύ πιο φιλόδοξο αφού είναι οφθαλμοφανές ότι οι πολιτικές λιτότητας και ο νεοφιλελευθερισμός είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την παντοδυναμία τους. Επομένως, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι σίγουρο ότι ο πόλεμος ενάντια στις τράπεζες, τις πολυεθνικές εταιρίες και τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις θα συνεχίσει να υφίσταται.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μέσα σε όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η απόσταση που χωρίζει τις κοινωνικές τάξεις έχει αυξηθεί τόσο πολύ, που πλέον είναι δύσκολο ακόμα και για τους πιο "ταλαντούχους" πολιτικούς, τραπεζίτες, δημοσιογράφους και λοιπούς παπαρολόγους να μας τρομάξουν. Όσοι πλούτιζαν με δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια από μίζες και σκάνδαλα, όσοι μεταμορφώθηκαν σε βασιλιάδες από τα δάνεια που έδιναν στον κόσμο με ληστρικά επιτόκια, όσοι είχαν επιδοθεί στο, εξαιρετικά επικερδές, άθλημα της φιλοτέχνησης αγιογραφιών μέσω δημόσιου λόγου, δεν μπορούνε να γυρίσουνε πίσω και να επιστρέψουν σε μία καθημερινότητα χωρίς εξουσία, μυθικά πλούτη, αβάντες και διαφήμιση.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούνε να πλασάρουνε ένα εκβιασμό της προκοπής για να στείλουν τα φοβισμένα πρόβατα στο κατάλληλο μαντρί. Μας λένε π.χ. ότι αν τα πράγματα στραβώσουν παραπάνω από το προβλεπόμενο, τότε θα έχουμε περαιτέρω περικοπές στη δημόσια υγεία. Προφανώς, δεν έχουν μάθει ότι ήδη πολλά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης αφού νευραλγικές κλινικές οδηγούνται σε κλείσιμο εξαιτίας της υποστελέχωσης και των άδειων ταμείων. Όταν ο καταστροφέας Λοβέρδος (ο πιο αποτυχημένος πολιτικός της ανθρωπότητας) γκρέμιζε όλο το οικοδόμημα της υγείας δεν ακούσαμε τόσες φωνές αγωνίας. Αντιθέτως, αφού τα διέλυσε όλα στην κυριολεξία, έχει το θράσσος να μιλάει δημόσια και να αναλύει τις υπέροχες απόψεις του.

Όσο για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι άλλη μία ευαίσθητη ομάδα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Τόσο καιρό που δεν είχαν λεφτά για να αγοράσουν τα φάρμακα τους, δεν ακούγαμε κουβέντα. Τώρα που οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πρέπει να πληρώσουν τη θεραπεία από την τσέπη τους, αφού το κράτος χρωστάει σε όλους τους φαρμακοποιούς, έπεσε το φως της δημοσιότητας πάνω τους. Κραυγές, εικόνες χάους, μαύρες προβλέψεις και το γνωστό ποντάρισμα στο άγνωστο που κρύβει το μέλλον. Μόνο που και το "γνωστό" είναι αρκετά τρομακτικό από μόνο του.

Το καλύτερο από όλα είναι οι προβλέψεις για διπλασιασμό της ανεργίας. Όταν αυτοί που είναι άνεργοι ξεπερνάνε το 1,5 εκατομμύριο, όταν χιλιάδες άτομα είναι σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, όταν τα λουκέτα στα μαγαζιά αυξάνονται συνεχώς, όταν πολλοί δουλεύουν, αλλά είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, τότε δεν μπορείς να τρομάξεις κανένα. Λυπούμαστε κύριοι, αλλά παίξατε και χάσατε. Και η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Για την ακρίβεια είναι τόσο μεγάλη, που ξεχάσατε και τον τρόπο να μας φοβίζετε. God works in mysterious ways.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου