Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


Εκεί που η απογοήτευση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της, εξαιτίας της νέας σούπερ μνημονιακής κυβέρνησης, που προέκυψε μετά από προσεκτικές ζυμώσεις των κομμάτων που, υποτίθεται, λίγους μήνες πριν ήθελε να διώξει ο ελληνικός λαός, ήρθε η ανοιχτή επιστολή κάποιων αστυνομικών προς την ελληνική κοινωνία για να δώσει μία πινελιά ενδιαφέροντος στην καθημερινότητα μας.

 Οι αστυνομικοί - συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης αναφέρονται σε θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση του σώματος, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στη διαφθορά και τη γραφειοκρατία που υπάρχει σε κάθε δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα και στο τέλος καταθέτουν και μία σειρά προτάσεων που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της αστυνομίας και στην καλύτερη προστασία του μέσου πολίτη από το έγκλημα. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτά, γιατί είναι ζητήματα που αφορούν μόνο τους μπάτσους και αυτοί είναι οι αρμόδιοι να εκφέρουν γνώμη για τα εσωτερικά τους.

Μέσα στην επιστολή, υπάρχει, κατά τη γνώμη μας, ένα κομμάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από τα υπόλοιπα. Είναι το σημείο που επιχειρεί να κάνει μία "αντικειμενική" καταγραφή της σημερινής κοινωνικής κατάστασης και να αναλύσει στην είσοδο των ναζί στο πολιτικό προσκήνιο. Παρακάτω παραθέτουμε το συγκεκριμένο τμήμα της επιστολής:


"Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, εκτός απο γεγονός που είναι αποτέλεσμα μίας οικονομικής κρίσης, είναι και το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ΕΛ.ΑΣ, κάτω από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες των εκάστοτε Υπουργών, δεν αντιμετώπισε η ίδια το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Δυστυχώς ακόμα και η Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διαχρονικά, δεν είχε καν στοιχειώδες θάρρος να αντιταχθεί σθεναρά στις πολιτικές σκοπιμότητες των εκάστοτε υπουργών. Η απουσία της αστυνομίας από το καθορισμένο συνταγματικό της έργο, άφησε γήπεδο στίς φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, και έτσι οι συνταγματικοί και εκ του νόμου θεματοφύλακες της τάξης της ασφάλειας, της περιουσίας, της τιμής και τής ζωής των πολιτών, αντικαταστάθηκαν απο συμμορίες ταγμάτων έφόδου ενός παρακράτους.

Πρίν βέβαια όλα αυτά τα σημερινά, όπου φασιστικές συμμορίες έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους, προηγήθηκε μία κατακυρίευση της Ελληνικής κοινωνίας από μία αριστερή ιδεοληψία, (δεν μιλάμε για ιδεολογία, που είναι σεβαστή, αλλά γιά ιδεοληψία). Αστυνομικοί έπεσαν θύματα δολοφόνων τρομοκρατικών οργανώσεων, έπεσαν νεκροί από σφαίρες κακοποιών, τραυματίστηκαν βαρεία από μολότωφ και σιδερολόστους. Μία διαδήλωση συμπαράστασης δεν έγινε ποτέ γιά τον Νεκτάριο Σάββα που τόν σκότωσαν δολοφόνοι δειλοί τρομοκράτες στίς 6 το πρωί, την ώρα που τον περίμενε η γυναίκα του να πάει σπίτι του. Η αριστερή ιδεοληψία που στηρίχτηκε στό "Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι". Αριστερή ιδεοληψία που έβλεπε στόν ύπνο της, τον μεταπολιτευτικό μύθο, ότι "η αστυνομία στήνει προβοκάτορες στίς διαδηλώσεις"!!!

Ένα μύθο που τον αναπαρήγαγαν και τον γιγάντωναν δημοσιογράφοι και κανάλια τής ιδιωτικής διαπλοκής. Χωρίς περίσκεψη έβγαζαν στόν αέρα, όποια αρλούμπα ακουγόταν, η φαντασίωνε οποιοσδήποτε. Ιδεοληψία που έκανε ΑΒΑΤΟ εγκληματικών πράξεων τα Εξάρχεια και τα Πανεπιστήμια. Καί μόλις μία φορά ένας Ειδικός φρουρός πήγε να βρεί την κοπέλα του σε ένα Πανεπιστήμιο, κατηγορήθηκε περίπου ως "λαθρα" εισελθών σε έναν χώρο, που χρειάζεται διαβατήριο με visa, θεωρημένη από το πολιτικό σύστημα τής "αριστερής" Ιδεοληψίας. Μίας ιδεοληψίας των μολότωφ, των πυρπολήσεων και των λεηλασιών ιδιωτικών περιουσίων, καταλήψεων δημοσίων κτιρίων, μίας γενικότερης "θεσμικής" ανομίας, που στο σύνολό του το πελατειακό πολιτικό σύστημα ανέχτηκε και δέχθηκε φοβικά.

Όπως φάνηκε φοβικό και ανίκανο στην εδώ και 18 μήνες φασιστική-αντιδημοκρατική λαίλαπα, των ταγμάτων εφόδου τής Χρυσής Αυγής, που έχουν πάρει τον Νόμο στά χέρια τους και απειλούν την Δημοκρατία. Σήμερα η Ελληνική κοινωνία είναι στην μέγγενη δύο ιδεοληψιών. Της Εθνικιστικής και της αριστερής. Από την άλλη η Ελληνική κοινωνία είναι έρμαιο αδίστακτων εγκληματιών, μέ ένα πολιτικό πελατειακό σύστημα ανίκανο να φτιάξει μία άλλη σύγχρονη Ευρωπαική και αποτελεσματική Αστυνομία. Αν η ανασφάλεια των πολιτών που είναι στο Ζενίθ, άν οι διαρρήξεις και οι έφοδοι σε σπίτια με παρόντες τους ιδιοκτήτες, αν οι ληστείες μετά φόνου για 50 ευρώ, αν οι εκτελέσεις επαγγελματιών στόν δρόμο από ένοπλους κακοποιούς, δεν συνιστούν απόδειξη των παραπάνω που λέμε, τί άλλο συνιστούν;"

Προφανώς, οι αγαπητοί συντάκτες δεν έχουν μάθει, ακόμα, ότι οι έλληνες αστυνομικοί ψηφίζουν μαζικά, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%, τη ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής. Χρειάζεται να τους το πει κάποιος άμεσα για να μην ξεφτιλίζονται άσκοπα. Έτσι και αλλιώς, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ξέρει ότι ο θεσμός της αστυνομίας δεν είναι υπερ της δημοκρατίας. Αντιθέτως, εδώ και πολλές δεκαετίες, είναι ο κύριος εκφραστής του φασισμού και πλέον υπάρχουν πολλά ατράνταχτα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ιδεολογική - επιχειρησιακή ταύτιση με τις ναζιστικές πρακτικές. Το πέπλο της "αντικειμενικότητας" που σκεπάζει όλοκληρη την ανακοίνωση πάει στα σκουπίδια, όταν ρίξεις μία ματιά στην πραγματικότητα. 

Επίσης, οι αγαπητοί συντάκτες θα έπρεπε να αφήσουν στην άκρη την παραδοσιακή ελληνική υποκρισία και να μην αναρωτιούνται για το "Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι". Δεκάδες άτομα έχουν δολοφονηθεί απο τις περιβόητες τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις αστυνομικών όπλων, εκατοντάδες έχουν βασανιστεί μέσα σε αστυνομικά τμήματα, χιλιάδες έχουν δεχτεί δακρυγόνα και χημικά αέρια. Και όλα αυτά με την πλήρη κάλυψη των καναλιών και των δημοσιογράφων της ιδιωτικής διαπλοκής. Επιπλέον, καλό θα ήταν οι αγαπητοί συντάκτες της ανακοίνωσης να μας πούνε τις απόψεις τους σχετικά με τα άφθονα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας. Π.χ. να γράψουνε και μία παραγραφο για τα ΜΑΤ και το ανθρωπιστικό τους έργο. Να μας πούνε γιατί έχουν τέτοιο μίσος για τους αγρότες, τους εργάτες, τους αδιόριστους καθηγητές, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους μετανάστες, τους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων και τους νέους με "περίεργη" εμφάνιση.    

Τέλος, επειδή μπορεί να μας διαφεύγει και δεν θέλουμε να φανούμε άδικοι, θα θέλαμε οι αγαπητοί συντάκτες της ανακοίνωσης να μας πληροφορήσουν για το πόσες ανακοινώσεις έστειλαν με αφορμή την απρόκλητη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6/12/2008 ή πόσες τοποθετήσες έκαναν με αφορμή τα 3 χιλιάδες δακρυγόνα που έπεσαν πάνω στα κεφάλια των διαδηλωτών στις 28 και 29/6/2011 για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, αρετές όπως η μετριοφροσύνη και η ταπεινότητα, που απουσιάζουν παντελώς από την επιστολή των αστυνομικών, είναι άκρως απαραίτητες στις δημόσιες τοποθετήσεις. Ειδικά για άτομα που φοράνε την ίδια μισητή στολή που φορούσανε οι βασανιστές του αγωνιζόμενου λαού την περίοδο της δικτατορίας και την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Αυτά τα λίγα από εμάς αγαπητοί συντάκτες. Τα υπόλοιπα στους δρόμους.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου