Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

THE END COMPLETE


Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, που αποφάσισε να πάρει η ντόπια τρόικα (Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης) σε συνεργασία με τη ξένη τρόικα. Η νέα σειρά μέτρων θα κινείται στη γνωστή κατεύθυνση της σωτηρίας της οικονομίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με ακόμα μικρότερους μισθούς και συντάξεις, με περικοπές στα επιδόματα, με ψαλίδι στο εφάπαξ και με νέους φόρους, είναι σίγουρο ότι θα τονωθεί η μικρομεσαία αγορά, όλοι θα ξεχυθούν στους δρόμους για να ψωνίσουν, τα μαγαζιά θα ξεφυτρώσουν παντού σαν μανιτάρια και θα επανέλθει η χαμένη μας αισιοδοξία.

Το ρίχνουμε στην πλάκα γιατί δεν υπάρχει λόγος να δούμε το θέμα στα σοβαρά, Όλοι ξέρουν ότι τα νέα μέτρα θα βαθύνουν την ύφεση, θα αυξήσουν τις αυτοκτονίες, θα φέρουν μεγαλύτερη ανεργία και θα προκαλέσουν τεράστια δεινά. Αλλά δεν κάνει να ξεχνάμε ότι αυτά τα μέτρα έχουν μία θεμελιώδη διαφορά σε σχέση με τα πρώτα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο. Αυτά τα μέτρα θα παρθούν με τη σύμφωνη γνώμη ενός σεβαστού μέρους των ελλήνων. Των γκιαούρηδων ελλήνων βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία. Όσοι ψήφισαν τα κόμματα που απαρτίζουν την ντόπια τρόικα ξέρανε καλά πως θα έρθει αυτή η ώρα. Μάλιστα, είναι σίγουρο ότι, κατά βάθος, περιμένανε και θέλανε να συνεχιστεί η πολιτική ακραίας λιτότητας, προκειμένου να μην διαλυθεί η Ευρωζώνη, να μην βγούμε από το ευρώ και να μην κατέβουμε από το τρένο. Για αυτό γνωρίζανε ότι θα χρειαστεί να θυσιάσουν τις άνετες αλυσίδες τους με πιο βαριές, που μπορεί να είναι κάπως πιο άβολες, αλλά είναι απαραίτητες.

Άλλη μία πρωτιά λοιπόν για την αθάνατη Ελλάδα. Αν στην Ισπανία, βρέθηκε μία βουλευτής για να πει στους ανέργους να πάνε να γαμηθούν, η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική. Ένα σεβαστό τμήμα του λαού εξουσιοδότησε τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβελή να μας γαμήσουν όλους. Αυτό είναι μαγκιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου