Σελίδες

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ

Μέσα στο κατακαλόκαιρο και στη γενική ακινησία που διακρίνει αυτή την εποχή μπορείς να παρατηρήσεις τα γεγονότα με μία πιο χαλαρή ματιά.

Ειδικά αν μπείς στον πειρασμό να παρατηρήσεις τα δελτία ειδήσεων και τα γεγονότα των 8, έτσι όπως τα παρουσιάζουν τα μεγάλα κανάλια, θα νομίζεις ότι δεν έχεις ξεμείνει κάπου στην Ελλάδα, αλλά ότι βρίσκεσαι σε μία τέλεια χώρα που όλα δουλεύουν ρολόι.

Ένα έγκλημα στην Πάρο, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας με το συμβολικό όνομα Ξένιος Ζευς, μία επιχείρηση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και μαζεύει - φυλακίζει - ξεφτιλίζει χιλιάδες μετανάστες για να ικανοποιήσει το ρατσισμό που κρύβει μέσα του ο μέσος έλληνας. Άρα δεν υπάρχει λόγος να προβληματιστείς για τα νέα μέτρα που θα επιφέρουν απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, ψαλίδι στο εφάπαξ, αύξηση της ανεργίας και γιγάντωμα  της ύφεσης.

Ένα ανάλογο έγκλημα εναντίον μετανάστη στην Ομόνοια, δεν στάθηκε αφορμή για να βγούν οι μπάτσοι παγανιά και να μαζέψουν τα ναζιστικά καθάρματα που μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή έχουν ξεσαλώσει. Το παραπάνω σενάριο δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί ποτέ γιατί τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν λένε κουβέντα για το αδιάψευστο γεγονός  ότι, τουλάχιστον, η μισή αστυνομία ψηφίζει τους ναζί στις κάλπες και τους "κάνει πλάτες" στους δρόμους.

Μα καλά θα αναρωτηθεί κάποιος, πέρα από τις αστυνομικές ειδήσεις, την καταστολή και την αυξανόμενη στοχοποίηση των πιο αδύνατων στρωμάτων της κοινωνίας, δεν πρέπει να μάθουμε πως φτάσαμε ως εδώ; Ποιοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και την κλοπή του δημοσίου πλούτου; Τι γίνεται με την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων;

Δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε. Το ηλεκτρονικό βιβλίο του Θ. Πάγκαλου έχει τις απαντήσεις σε όλα τα καυτά ερωτήματα και επιπλέον έδωσε την ευκαιρία στους απανταχού ρουφιάνους να ξεσκεπάσουν τον καφετζή του χωριού, τον περιπτερά της γειτονιάς και τον λουκουματζή της παραλίας που δεν έκοβαν απόδειξη. Βέβαια, το βιβλίο δεν παραλείπει να τονίσει την ηλιθιότητα των ψηφοφόρων και το αστείο επίπεδο τους. Δηλαδή και κερατάδες και δαρμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου