Σελίδες

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ 2 ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ



"Όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, αλλά και στη Χαλκιδική, τις τελευταίες μέρες είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ακροδεξιά και ακροαριστερά τάγματα εφόδου έχουν αποφασίσει να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να τον επιβάλλουν όπως νομίζουν.


Τα απερίγραπτα φαινόμενα βίας δείχνουν πόσο επικίνδυνη έχει καταστεί η μη εφαρμογή του νόμου και της τάξης εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της δειλίας και της ανικανότητας πολιτικών που είχαν την ευθύνη για αυτό. 

Τώρα, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου θεωρούν ότι μπορούν να ελέγχουν ποιος είναι νόμιμος μετανάστης και ποιος όχι και τα ακροαριστερά να σταματούν κάθε νόμιμη επένδυση επειδή έτσι τους αρέσει. Το ένα άκρο συμπληρώνει το άλλο, η ανεξέλεγκτη ανομία και η δράση μίας μερίδας χούλιγκαν έφερε την αντίδραση μιας άλλης και η χώρα κατρακυλάει σε έναν κατήφορο ανεξέλεγκτης βίας. Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη αντέδρασε σωστά και καίρια, αλλά θα χρειασθεί μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τεθεί ένα τέλος στον καταστροφικό κατήφορο".  

By Aleksis Papahelas  

"Ένας από τους λόγους που η δημοκρατική Ε.Ε. θα βοηθήσει την Ελλάδα είναι, πέραν των οικονομικών και για λόγους αποφυγής της πολιτικής αποσταθεροποίησης, διότι δεν θέλει λόγω της κρίσης να δει φασίστες και κομμουνιστές να πλακώνονται στους δρόμους".   

Γιάννης Πρετεντέρης      

Πέρα από τους παραπάνω εμετικούς και ξεφτιλισμένους δημοσιογράφους που σαν τίμιες πουτάνες κάνουνε όλα τα χατίρια των αφεντικών τους για να τσιμπήσουν μερικά έξτρα ευρώ, τώρα τελευταία η θεωρία των 2 άκρων φοριέται από πολλούς. Την ίδια φρασεολογία χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Κεφαλογιάννης (γραμματέας της ΝΔ), ενώ τις ίδιες λέξεις ξεστομίζει με μεγάλη συχνότητα ο Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος της ντόπιας τρόικας). Τυχαίο; Δεν νομίζω.      

Εκτός από την παραδοσιακή αμάθεια και ασχετοσύνη που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία όσων εκφράζουν δημόσια λόγο (σε κανένα τομέα της φύσης ή της επιστήμης δεν ταυτίζονται τα δύο άκρα μεταξύ τους - ούτε συγκρίνονται ποτέ τα όμοια με τα αντίθετα), είναι εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια των νταβατζήδων και των σκυλιών τους να εξισώσουν τη ναζιστική βία με τις αντιδράσεις του αγωνιζόμενου λαού, που θέλει να αποτινάξει από πάνω του τις πολιτικές ακραίας λιτότητας και να εφαρμόσει την πραγματική δικαιοσύνη στους υπεύθυνους της εξαθλίωσης του. Π.χ. το ίδιο έγκλημα είναι να μαχαιρώνεις μία οικογένεια ανυπεράσπιστων μεταναστών με το να συμμετέχεις σε μία δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μείωση των μισθών.

Έχουμε επισημάνει σε πολλά κείμενα μας στο παρελθόν ότι οι ναζί αποτελούν ακόμα ένα μηχανισμό προστασίας των ντόπιων και ξένων νταβατζήδων της Ελλάδας, που με την πρώτη ευκαιρία θα χρησιμοποιηθεί σαν ασπίδα του παραπαίοντος συστήματος. Όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, η είσοδος των ναζί στο πολιτικό σκηνικό προσφέρει ποικίλα πλεονεκτήματα στο στρατόπεδο των από πάνω. Πρώτον, βοηθάνε στον γρήγορο εκφασισμό της κοινωνίας. Δεύτερον, κάνουνε τη βρώμικη δουλειά του κράτους. Τρίτον, νομιμοποιούν το δόγμα μηδενικής ανοχής, αφού το κράτος που βρίσκεται ανάμεσα στα 2 άκρα "αναγκάζεται" να ισορροπήσει προς τα δεξιά. Τέταρτον, αποπροσανατολίζει τον κόσμο από την πραγματικότητα που ζούμε και μας πιέζει. Πέμπτον, θωρακίζονται ενόψει μίας εμφύλιας σύγκρουσης, που όσο περνάει ο καιρός μοιάζει αναπόφευκτη.  

Εντάξει, για να μην είμαστε απόλυτοι, ας μην εξισώνουμε τα σκατά του Παπαχελά με τον εμετό του Πρετεντέρη. Μπορεί να υπάρχουν και διαφωνίες ανάμεσα τους, π.χ. ο ρεαλιστής Αλέξης σίγουρα θέλει για διαιτητή ανάμεσα στα 2 άκρα την πολυαγαπημένη του Αμερική, ενώ ο καλλιεργημένος Γιάννης προτιμά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως και οι δύο θέλουν ένα διαιτητή για να επιβλέπει τον αγώνα ανάμεσα στα 2 άκρα, όπως και όλα τα καθάρματα στο παρελθόν χρειαζότανε έναν άκρως μεροληπτικό διαιτητή από την παράγκα για να καθορίσει την πορεία του αγώνα. Όπως έκαναν οι Άγγλοι στα Δεκεμβριανά το 1944 και όπως έκαναν οι Αμερικάνοι το 1948-1949. Άλλωστε, οι αξιοσέβαστοι πολιτικοί και οι αξιότιμοι δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και να το παίζουν ουδέτεροι ανάμεσα στα 2 άκρα. Όταν χρειάστηκε στο παρελθόν να προστατέψουν τα κεκτημένα τους και να εμποδίσουν τον αγωνιζόμενο λαό να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, πήρανε από το χεράκι τους συνεργάτες των ναζί και συνεργάστηκαν άψογα μαζί τους. Οι ξεπουλημένοι δεν έχουν ανάγκη από τυπικότητες.

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου