Σελίδες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ=ΣΥΜΜΟΡΙΑ


Όταν βιώνεις μία κατάσταση από μέσα και γνωρίζεις το πόσο σάπια είναι, τότε είναι λογικό μερικές φορές να σου ξεφεύγουν λόγια που δεν πρέπει να τα πεις.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος είπε πριν λίγες μέρες ότι " Το σύστημα εξουσίας έχει πάρει πια στην αντίληψη του μέσου πολίτη την μορφή συμμορίας". Είχε δίκιο. Δεν εξετάζουμε το ποιόν του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τις απόψεις του. Είναι φανερό όμως, ότι και ο ίδιος κατάλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να νομιμοποιεί αυτούς που είχαν την εξουσία στα χέρια τους τόσα χρόνια. Κανένας νόμος, καμία διάταξη, καμία απόφαση, καμία εξεταστική και ανακριτική επιτροπή. Μιλάμε για μία κοινή συμμορία ληστών, τοκογλύφων και μιζαδόρων.

Πριν τον κύριο Κύρτσο, ο Χρυσοχουντίδης είχε δηλώσει ότι αν τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είχαν εφαρμοστεί αλλού, "στις δυτικοευρωπαϊκές κυρίως κοινωνίες, θα είχε γίνει επανάσταση και έκρηξη". Το προηγούμενο σχόλιο του Κύρτσου αφορούσε τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Αυτό το σχόλιο του Χρυσοχουντίδη αφορούσε τους ραγιάδες πολίτες. Οι πρόσφατες εκλογές έδειξαν ότι ο "κυρίαρχος" λαός, σε μεγάλο ποσοστό, επιδιώκει να τον κάνουν κουμάντο οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ένας άλλος λαός, πιο τίμιος, πιο ανεξάρτητος, πιο ενθουσιώδης, πιο θαρραλέος θα τους κυνηγούσε μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι.

Και αφού πλησιάζουμε την εθνική γιορτή της 28ής Οκτωβρίου, ας αναλογιστούμε το εξής παράδοξο: Σε πολλά σχολεία ένας δάσκαλος που, ενδεχομένως, ψήφισε τους ναζί, κάθεται και εξηγεί ότι το 1940 οι Έλληνες πολέμησαν τον φασισμό και στη συνέχεια αντιστάθηκαν στους ναζί του Χίτλερ, για να φτάσουμε στο 2012 όπου το πέρασμα του χρόνου έκανε το θαύμα του και πλέον τα ναζιστικά χέρια θεωρούνται καθαρά. Ελλάδα χώρα κενό-τομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου