Σελίδες

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Μία είδηση έσκασε σαν βόμβα και τάραξε την ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας μας.

Σύμφωνα με αρκετά και άκρως καθεστωτικά ΜΜΕ "υψίστης σημασίας κρίνεται ο χώρος όπου θα διεξαχθεί η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 19 λοιπών συγκατηγορουμένων του, καθώς αναμένεται η παρουσία πολλών ξένων ΜΜΕ".

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", που επικαλείται δικαστικούς κύκλους: "Σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, να επενδύσουν σε τηλεοπτικές εικόνες που θα κάνουν τον γύρο της Ευρώπης, με τη μεταγωγή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, με τα χαρακτηριστικά τζιπ της Αντιτρομοκρατικής". Οι δικαστικές πηγές επιμένουν ότι η επιλογή της αίθουσας του Εφετείου θα βοηθήσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση ξένων ΜΜΕ, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, αφού είναι η πρώτη δίκη πρώην υπουργού για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.


Τί μας λέει αυτή η είδηση; Αυτό που ξέρουνε όλοι και έχουμε γράψει και εμείς αρκετές φορές: Ότι όλα γίνονται για την βιτρίνα, τις κάμερες και τα μικρόφωνα αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ουσία και το φαίνεσθαι είναι σημαντικότερο του είναι. Απλό μεν, καταπληκτικό δε. Και απίστευτα αποδοτικό. Ας φανταστούμε τις εικόνες από το μέλλον.   


Με αφορμή τη δίκη του κυρίου Τσοχατζόπουλου λοιπόν, η χώρα θα παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο. Οι δικαστές θα το παίξουν αμερόληπτοι, τίμιοι και αδιάφθοροι, δεν θα δέχονται παρεμβάσεις από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες ενώ αναμένεται να σταθούν ιδιαίτερα σκληροί απέναντι στον πρώην υπουργό και σε όσους έκαναν κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Έτσι, τα ξένα ΜΜΕ που θα καλύπτουν τη δίκη θα εντυπωσιαστούν από την αμεροληψία της ελληνικής δικαιοσύνης και το επίπεδο των δικαστών, ενώ όσοι είναι αρκετά μαλάκες θα πιστέψουν ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί και δεν φταίει για την κατάντια του τόπου.

Στην είσοδο του δικαστηρίου οι μπάτσοι θα είναι πρόσχαροι και ευγενικοί. Θα απαντάνε στις ερωτήσεις των ξένων δημοσιογράφων, δεν θα δέρνουνε τους περίεργους και δεν θα ρίχνουν δακρυγόνα σε όσους τους στραβοκοιτάνε. Επίσης, οι μπάτσοι θα αρνιούνται κατηγορηματικά ότι έχουν αδελφοποιηθεί με τους ναζί της Χρυσής Αυγής ή ότι μισούν τους μετανάστες και τους αντιφρονούντες γιατί είναι δημοκράτες και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως είναι φυσικό, οι μπάτσοι θα αρνηθούν ότι βασανίζουν συστηματικά κρατούμενους επειδή είναι δειλοί, καθάρματα και γουρούνια.


Οι δημοσιογράφοι εκείνη την περίοδο θα γράφουν πύρινα άρθρα, χωρίς να δείξουν το παραμικρό έλεος στον Τσοχατζόπουλο και την παρέα του. Θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι είναι ανεξάρτητοι που δεν σέβονται την εξουσία και κάνουν ότι μπορούν για να μεταδώσουν αντικειμενικά τα γεγονότα και να προσφέρουν αληθινή ενημέρωση στο κοινό τους. Δεν θα ανέχονται επεμβάσεις από κανέναν και οι πιο αφελείς θα νομίζουν ότι οι καλοπληρωμένες πόρνες/ δημοσιογράφοι ξαφνικά είδαν το φως της αλήθειας και ανακάλυψαν το 2012 και το 2013 ότι οι υπουργοί έπαιρναν μίζες την περίοδο 1996-2000.


Και όταν τελειώσουν όλα αυτά, θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας. Με καθαρή βιτρίνα και σκατένια συνείδηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου