Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ


Είναι γεγονός ότι σε περιόδους γενικευμένης κρίσης, ο άνθρωπος έχει την τάση να κάνει αυτοκριτική και να προσπαθεί να εξετάσει τις αιτίες που τον έφεραν σε δύσκολη θέση.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα σε κάθε γωνιά της χώρας. Ξαφνικά, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης κατάλαβαν πως οι "ήρωες" της πόλης ήταν ένα μάτσο απατεώνες, που απλά διαφήμιζαν τα χαρακτηριστικά του καλού δεξιούλη για να παραμένουν στα πόστα εξουσίας. Το κόλπο πέτυχε.

Λίγο εκκλησία, λίγο ανδριλίκι, λίγο ηθική, λίγο φταίξιμο στην Αθήνα, αρκετό παρασκήνιο και πολύ λάδωμα έκαναν τη δουλειά τους. Τώρα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αναγκάστηκαν να κοιτάξουν τον καθρέφτη. Και τι είδανε; Την αλήθεια. Αυτοί είναι. Χιλιάδες μικροί Παπαγεωργόπουλοι, Ψωμιάδηδες και Άνθιμοι. Και αυτοί τους αξίζανε. Ας δούμε την περίπτωση Τσοχατζόπουλου. Οι περιβόητες μίζες, που πρόσφατα ανακαλύψανε όλοι, δεν είναι των τελευταίων  χρόνων. Είναι της περιόδου 1996-2000, του μεγάλου τραπεζικού, εκσυγχρονιστικού και χρηματιστηριακού party. Στις 9/4/2000 έγιναν εκλογές, για όσους το έχουν ξεχάσει, και το 43,7% των ψηφοφόρων ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη μεριά, ένα 42,7% ψήφισε ΝΔ.

Συνολικά, τα δύο κόμματα πήρανε 5.942.792 ψήφους (δηλαδή σχεδόν 6 στους 10 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και η χώρα συνέχισε ακάθεκτη την πορεία προς τη χρεοκοπία. Φυσικά, ο Τσοχατζόπουλος εξελέγει βουλευτής με μεγάλη άνεση. Στις εκλογές του 2000, εξελέγει βουλευτής και ο Πάγκαλος, αυτός που για να καλύψει το φιάσκο στα Ίμια είπε ότι "φύσηξε ο αέρας και πήρε τη σημαία". Άρα, ας αφήσουμε στην άκρη τον, έτσι και αλλιώς, ανύπαρκτο πατριωτισμό των ελλήνων. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αρκετοί από αυτούς που τώρα ψηφίζουν τους ναζί, εκείνη την περίοδο ήταν φόλα ΠΑΣΟΚ.

Το χθεσινό όργιο καταστολής στην Ιερισσό από τα ένστολα γουρούνια του Δένδια, που μετά από κάποιες δίκαιες ενέργειες επαναστατικής αντιβίας προσπαθεί να αποδείξει στον Μπόμπολα και την παρέα του ότι είναι άξιος υπηρέτης των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας, ήταν προκλητικό. Οι κάτοικοι της περιοχής όμως, που έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να υπερασπίζονται τον τόπο τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν για δήμαρχο τον Πάχτα.

Ο Τσίπρας πάλι έχει μπει στην τελική ευθεία για την κατάληψη της εξουσίας. Πως; Με τη γνωστή συνταγή. Αθωώνοντας όλους όσους έφτασαν τη χώρα σε αυτά τα χάλια. Αυτό είναι το μυστικό. Όταν ο εκάστοτε μνηστήρας θέλει να κυβερνήσει, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρόθυμος να πάρει την εξουσία με τους υπάρχοντες όρους. Η επιχείρηση αγιοποίησης του τρισάθλιου γέρου Καραμανλή, είναι μέρος αυτού του πλάνου. Η επένδυση στη λήθη και η άνευ όρων νομιμοποίηση των προηγούμενων εγκληματικών κυβερνήσεων είναι απαραίτητα στοιχεία για να ανέβεις στην κορυφή. Αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η πιο σίγουρη επένδυση στην ελλάδα είναι άλλη: Η επένδυση στην βλακεία.   

1 σχόλιο: