Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή στις 11/2/2011:


"Όταν αυξάνετε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πέρα από τα όρια ανοχής της κοινωνίας, οδηγείτε σε απείθεια. Κι όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη. Φορτώνετε πετρέλαιο, βενζίνη και δυναμίτη κι ύστερα κάθεστε από πάνω, και παίζετε με τα σπίρτα. Δεν είστε μόνο λαϊκιστές, γίνεστε και επικίνδυνοι…

Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι το Μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα:

Πρώτον, γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε πια κι από δικούς σας βουλευτές στη Βουλή. Μας επιβεβαίωσαν και ξένοι οικονομολόγοι που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και λένε ακριβώς αυτό: ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Μας το επιβεβαίωσαν και οι δανειστές  μας, που συζητούν τρόπους να χαλαρώσουν κάπως τους όρους αποπληρωμής. Γιατί όπως τους υπογράψατε πέρσι δεν βγαίνουν.

Δεύτερον, σας είπαμε ότι δεν θα πετυχαίνατε τη μείωση του ελλείμματος με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πολύ μεγάλες θυσίες και πολύ πενιχρά αποτελέσματα. Και πάλι μας δικαιώνουν οι ίδιοι οι δανειστές μας. Που έρχονται σήμερα και ζητούν νέα μέτρα. Όχι μόνο μέσα στις προβλέψεις του Μνημονίου. Αλλά και εκτός Μνημονίου. Και εντελώς διαφορετικά απ’ όσα αρχικώς προέβλεπε το Μνημόνιο.

Τώρα, μάλιστα, συζητιέται, όχι απλώς νέα «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, που υπογράψατε πέρσι. Συζητιέται Μνημόνιο 2 που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής. Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο 1, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο 2".  

Σχόλιο: Όταν η τεράστια αναπαραγωγή ψεμάτων θεωρείται από τους ψηφοφόρους σου σαν μία αναγκαία και έξυπνη τακτική που θα σου προσφέρει την εξουσία, τότε η καταστροφή είναι δεδομένη. Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορεί να εμπιστευτεί έναν ξεδιάντροπα ψεύτη για να βελτιώσει τη ζωή του. Μόνο ένας ηλίθιος, από αυτούς που έχουν γεμίσει την Ελλάδα και την έχουν φέρει σε αυτά τα χάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου