Σελίδες

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013


Ανάμεσα στα μπάνια του λαού και τη γνώριμη καλοκαιρινή απραξία, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις που φανερώνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πλησιάζει υπερβολικά στο να γίνει μη αναστρέψιμη. Γιατί το λέμε αυτό;

-) Δημοσιογράφος του MEGA, σκόπιμα ή από λάθος, χαρακτηρίζει τους εξεγερμένους μετανάστες της Αμυγδαλέζας σαν "καταληψίες". Ακόμα και οι πιο εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι μας, αυτοί που κρατούνται εδώ και μήνες, μέσα σε άθλιες συνθήκες, στο κολαστήριο που έχουνε βαφτίσει σαν "κέντρο φιλοξενίας" πρέπει να συκοφαντηθούν και να παρουσιαστούν σαν θύτες από το παράνομο μαγαζάκι του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Ψυχάρη και του Ρέστη.  

-) Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες κάθονται και παρακολουθούν από την οθόνη της τηλεόρασής τους τα διαφημιστικά σποτάκια του υπουργείου Τουρισμού με τις πανέμορφες παραλίες και τις απομονωμένες αμμουδιές, ενώ την ίδια ώρα αδυνατούν, εξαιτίας της οικονομικής τους κατάστασης, να πάνε έστω και 5 μέρες διακοπές σε μία χώρα που η ακτογραμμή της ξεπερνάει τα 13 χιλιάδες χιλιόμετρα.      

-) Η έννοια της πολιτικής έχει χάσει κάθε σημασία και μετατρέπεται σε ένα κακόγουστο επικοινωνιακό show. Μας έχουν πρήξει με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, ο Σαμαράς έβγαλε τηλεοπτικό διάγγελμα για να ανακοινώσει τη μεγάλη του επιτυχία, έγιναν ειδικά σποτάκια, σε λίγο θα μπούνε και κυβερνητικά πανό στα γήπεδα, και όλα αυτά για ένα μέτρο που αγνοεί την παρούσα οικονομική κατάσταση και την οικονομική καταστροφή που έχει συντελεστεί τα τελευταία 3 χρόνια.    

-) Η ανεργία έπιασε το 27,6%, αλλά πλέον ελάχιστοι ασχολούνται μαζί της. Πως γίνεται να μιλάνε για ανάπτυξη όταν η ανεργία ανεβαίνει κάθε μήνα; Υπάρχει κανείς που μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά όταν μένει άνεργος ή μειώνονται συνεχώς τα εισοδήματα του; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου