Σελίδες

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Η συνταγή της επιτυχίας είναι γνωστή εδώ και τρία χρόνια για το στρατόπεδο των από πάνω.

Λίγο προτού παρθούν τα (ήδη συμφωνημένα) νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα, αρχίζουν οι διαρροές για την κρυφή ατζέντα της τρόικας, έτσι ώστε να ετοιμαστεί ψυχολογικά ο αποχαυνωμένος έλληνας, που το πνευματικό του επίπεδο έχει φτάσει στο ναδίρ, και να τα δεχτεί σαν φυσιολογικά.

Η όλη ιστορία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, και ταιριάζει απόλυτα με το success story της εποχής, αν προστεθεί και λίγη αποτελεσματική διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης, η οποία δεν δέχτηκε τις ακραίες προτάσεις της τρόικας π.χ. για μείωση 15% στις συντάξεις και μετά απο πολύ κόπο και προσωπικές ενέργειες του πρωθυπουργού κατόρθωσε να μειωθούν μόνο 14,5%. Τι μας περιμένει λοιπόν από Σεπτέμβρη; Αντιγράφουμε από καθεστωτικό site και ταυτόχρονα ευχόμαστε καλή χώνεψη:

"Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η Real News, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει "έξι βόμβες":

• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
• Μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
• Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
• Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
• Μαχαίρι στα εφάπαξ τουλάχιστον 20%
• Νέο πρόγραμμα κινητικότητα για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μόρς δηλώνει ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους". Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στη Real News εξηγεί ότι οι απολύσεις είναι προϋπόθεση για τις επόμενες δόσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου