Σελίδες

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ 426.025 ΖΩΑ


Τώρα που η υπόθεση της "εξάρθρωσης" της νεοναζιστικής συμμορίας πλησιάζει προς το τέλος της, ήρθε η ώρα να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά και πως σκοπεύει το φάντασμα της δημοκρατίας να παρουσιάσει τα γεγονότα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

-) Η κωμική ιστορία με τους πλανεμένους έλληνες ψηφοφόρους που πάνω στην απόγνωση τους έκαναν το στιγμιαίο λάθος και ψήφισαν τους φασίστες (επειδή τελείωσε το οικονομικό βόλεμα και η τζάμπα μαγκιά) ήταν ανέκαθεν για τους αφελείς. Αν κάποιοι έβλεπαν στο πρόσωπο του Λαγού έναν καθηγητή πιάνου με εκπληκτικές οικονομικές δυνατότητες και όχι έναν τυπικό μπρατσωμένο νταβατζή που δεν ξέρει να μετράει μέχρι το δέκα και αν μερικοί κατάλαβαν, μετά από ένα χρόνο, ότι οι σβάστικες είναι τα φρικιαστικά σύμβολα των ναζί και όχι το νέο λογότυπο της Μερσεντές, τότε αυτό οφείλεται στο τρομακτικά χαμηλό πνευματικό τους επίπεδο και στη σκατοψυχιά που τους χαρακτηρίζει. Είναι άτομα που αντί για μυαλό έχουν σκατά μέσα στο κεφάλι τους και αν υπήρχε έστω και ένας σοβαρός πολιτικός στην Ελλάδα θα δήλωνε δημόσια ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτά τα δίποδα όντα.

-) Η όλη ιστορία μετατράπηκε σε τηλεοπτικό show για να καρπωθούν οι επικίνδυνοι ακροδεξιοί του Σαμαρά με τα αστεία ονόματα τις ψήφους των 426.025 ηλιθίων που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ψήφισαν Χρεισί Αβγοί. Μα καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί όλα τα κόμματα ενδιαφέρονται να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους των ναζί και αδιαφορούν για όλους τους υπόλοιπους; Γιατί όλοι στρέφονται στο 7% και αδιαφορούν για το 93%; Η απάντηση είναι υπερβολικά απλή. Τα ζώα που ψήφισαν τους ναζί είναι το μεγαλύτερο εκλογικό φιλέτο που κυκλοφορεί στη χώρα. Δεν θέλουν να βελτιωθεί η οικονομία, δεν τους νοιάζουν οι συνέπειες που έχουν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας, δεν πιστεύουν στη δικαιοσύνη. Το μόνο που θέλουν είναι να αυξηθεί η κρατική βία προς όσους αντιστέκονται, καταστολή, μίσος για τους πιο αδύναμους και μηδενική ανοχή. Εύκολα και ανέξοδα πράγματα.  

-) Το να πιστεύεις ότι ο Σαμαράς, ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Φαήλος και τα υπόλοιπα καραδεξιά μπουμπούκια θέλουν να τοποθετήσουν στο περιθώριο τους φασίστες είναι σαν να πιστεύεις ότι οι ακτίνες του ήλιου θέλουν να μεταφέρουν ψύχος. Αν ο Πρετεντέρης, η Τατιάνα και ο κυρ Μπάμπης είναι οι τιμωροί των ναζί, τότε ο Χίτλερ ήταν ο σωτήρας της Ευρώπης.  

-) Ο φασισμός της ελληνικής κοινωνίας έχει βαθιές κοινωνικές και ιστορικές ρίζες. Καλώς ή κακώς, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τελειώσουμε με τις φασιστικές πρακτικές και βέβαια καμία δημοκρατία δεν θέλει να συντρίψει το φασισμό, γιατί τον χρειάζεται σαν αντίπαλο δέος. Όταν ο κόσμος αρχίζει να μισεί τη δημοκρατία, τότε αυτή φέρνει το φασισμό στην επιφάνεια για να δείξει ότι υπάρχουν και χειρότερα. Μία ματιά στην ελληνική και ξένη ιστορία είναι αρκετή για να κατανοήσουμε το δημοκρατικό φλερτ με το φασισμό.  

-) Αν τα κανάλια αφιερώνανε το 5% του τηλεοπτικού χρόνου που ξοδέψανε για να "αποκαλύψουν" αυτά που ήξερε κάθε λογικός άνθρωπος για τους ναζί, για να αναλύσουνε τα νέα οικονομικά μέτρα που έρχονται τότε η κυβέρνηση του Μαυρουδή, του Φαήλου και του Χρύσανθου θα έπεφτε μέσα σε μία εβδομάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου