Σελίδες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡ(είτης)

«Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ» έλεγε ο  Louis Dumur για τους δικούς του λόγους.

Για το αν είναι Τέχνη η πολιτική, δε θα συμφωνήσω. Ωστόσο, σαν προτροπή για μερικούς που τρίβουν τα χεράκια τους, μπορεί να φαντάζει ιδεατή. Έτσι κι ο υπουργός Υγείας (μας), σαν καλός τεχνίτης, προσπαθεί «να υπηρετήσει» με το αζημίωτο φυσικά. Δεν είναι και λίγο να σαι υπουργός και μυθολογικά ωραίος!

Ωστόσο, ανάμεσα στους πολλούς ρόλους που υιοθέτησε κατά καιρούς (από ρόλους μόνο Χόλυγουντ δεν έπιασε ακόμα) είπε να γίνει και ντελάλης των τιμών των φαρμάκων αυτής της φτωχής και αδικημένης πατρίδας των φτωχών, άμοιρων, ταπεινών, αδικημένων (κυρίως) και αρρώστων! Ναι σωστά διαβάζετε: «Θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα», είπε το αγόρι μας και άστραψαν τα ματάκια του. 

Υπηρέτης με τα όλα του, μη πω ήρωας εθνικός (γεμίσαμε από τέτοιους). Ο Σαμαράς το χει φθηνότερο λέμε...το φάρμακο. Και τ’ ακούει αυτό η γριά και του στέλνει φιλιά στην  tv! Σώθηκε! Αφού θα μπορεί να παίρνει το φάρμακό της και να της περισσεύει κατιτίς για κανένα εξτρά.. σώθηκε η χώρα όλη λέμε! Ε και η νεολαία.. (όλο και κατιτίς θα ψειρίζει απ’ τη σύνταξη).  Που να τρέχει να μεταναστεύει τέτοιες ώρες..

Ωστόσο ολόκληρη θεωρία παιγνίων να επικαλεστούμε για την κατάσταση με τα φάρμακα, ακόμα και για την προφανή ανικανότητα του εν λόγω κυρίου να μιλήσουμε (που ούτε σε μανάβικο δε θα έπειθε ότι έπεσε η τιμή της ντομάτας και σώθηκε η αγροτιά) τη γριά δεν την πείθουμε! Γιατί η γριά τι θέλει; Να την υπηρετούν! Να αναθέσει εδώ, να αναθέσει εκεί.. να πάει και στην κάλπη με το φακελάκι στο χέρι καμαρωτή! Αφού ψηφίζει, αυτή κάνει κουμάντο παιδί μου!  

Για την πολιτική σιωπή που ακολούθησε της δήλωσης δε θα μιλήσουμε (εκκωφαντική είναι άλλωστε)!

Για την πολιτική αυτή τι να πούμε..
Ας πούμε πως σίγουρα τόση φτήνια ούτε στη λαϊκή της γειτονιάς δε θα βρούμε! 

ΥΓ: Ζητούν τον Άδωνη στη Βαρβάκειο να προωθήσει τη φθηνότερη γαλοπούλα! 23 μέρες για τα Χριστούγεννα..  

(Το κέιμενο είναι από το http://real-breath.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου