Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 2014


Λίγες μέρες πριν, αφήσαμε πίσω μας το 2013 και υποδεχτήκαμε το σωτήριο έτος 2014. Η αλλαγή του χρόνου βρήκε την πλειοψηφία του κόσμου χαρούμενους, χαμογελαστούς και πρόθυμους να διασκεδάσουν. Λογικό και κατανοητό, αλλά μέχρι ενός σημείου.

Κάνοντας μία μικρή και αφόρητα γενική αναφορά στο 2013 μπορούμε να πούμε ότι ήταν η χρονιά που καθιέρωσε όλα τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα οικονομικής λιτότητας, την εξαθλίωση, τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και τον ατομικισμό. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αποδέχτηκε ότι η εμμονή στις πολιτικές που εκπορεύονται από τους τραπεζίτες είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας, της Ευρώπης, της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Βέβαια, δεν το αποδέχτηκαν όλοι. Πολλοί έχουν φύγει για το εξωτερικό, είτε για να βρουν δουλειά, είτε γιατί δεν άντεχαν το μηδενικό πνευματικό επίπεδο του ελληνικού λαού, αρκετοί έχουν αηδιάσει και δεν ασχολούνται καθόλου με τις πολιτικές εξελίξεις και οι περισσότεροι επιδιώκουν να ξεσπάσουν και να φανερώσουν την οργή τους μέσω των επόμενων εκλογών. 

Το 2013 θα μείνει στην ιστορία: ήταν η χρόνια που ανά τακτά χρονικά διαστήματα άκουγες ότι τώρα "θα γίνει της πουτάνας", αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Το παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ έγινε μόνιμο με χαρακτηριστική άνεση, αλλά δεν έγινε της πουτάνας. Η φορολογία στα ακίνητα έφτασε στα ύψη, ακόμα και σε αυτά που δεν αποφέρουν εισοδήματα στους ιδιοκτήτες τους, αλλά δεν έγινε της πουτάνας. Ένας καθαρά ψυχωσικός και σχιζοφρενικός τύπος έγινε υπουργός Υγείας και επιδιώκει δημόσια δόξα για τις ενδεχόμενες απολύσεις γιατρών, σε μία χώρα με 27% επίσημη ανεργία, αλλά δεν έγινε της πουτάνας.  

Είναι γεγονός ότι το κλίμα της συνεχιζόμενης αδράνειας μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει στο στρατόπεδο των από κάτω. Έχουμε άπειρους λόγους να εξεγερθούμε, να απαιτήσουμε δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και χειροπιαστές αλλαγές για μία καλύτερη ζωή. Αν πιστεύουμε ότι ένα ηλιόλουστο πρωινό θα εμφανιστεί ένας καλός κύριος ή μία γλυκιά δεσποινίδα και θα μας λυπηθούν, τότε το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι η μακροημέρευση της δυναστείας της βλακείας.

Αλλιώς, ας γεμίσουν οι εκκλησίες από φανατικούς πιστούς που έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα για μία περήφανη ζωή και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη ζωή μετά θάνατον. Ας αφήσουμε στην άκρη τα παραμύθια και ας δούμε την αλήθεια: Το 2014 είναι μία χρονιά που θα όλα θα γίνουν χειρότερα, αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά. Ανάπτυξη με απολύσεις δεν γίνεται, η ανεργία με 5μηνα επιδοτούμενα προγράμματα δεν μειώνεται και η σκλαβιά δεν φεύγει με ευχολόγια. Για αυτούς τους λόγους ευχόμαστε σε όλους ένα αγωνιστικό έτος που θα μας γεμίσει με αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου