Σελίδες

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ


Θα το γράφουμε όσο θα υπάρχουμε: Σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα, κανένας εξουσιαστής που σέβεται τον εαυτό του δεν ενδιαφέρεται για το ποια είναι η πραγματικότητα. Κανένας. Αντιθέτως, όλοι κάνουν ότι μπορούν για να παρουσιάσουν την πραγματικότητα έτσι όπως τους βολεύει.

Ο διάλογος που δημοσιεύτηκε πρόσφατα ανάμεσα στον Μπαλτάκο και τον Κασιδιάρη, δηλαδή ανάμεσα σε δύο φασιστόφιλους (πως λέμε παλιόφιλους) και όλα όσα ακολούθησαν είναι ακόμα μία τρανή επιβεβαίωση της παραπάνω άποψης. Αντί να εξοργιστούν οι πάντες από το στήσιμο της δικαιοσύνης, την εικονική πραγματικότητα, τις πολιτικές συμβουλές και τις προκλητικές αλλαξοκωλιές ανάμεσα στους ναζί και την κυβέρνηση, όλοι διαλέγουν την εκδοχή που προτιμάνε και παραμένουν πιστοί στην τρομερά βολική κοσμοθεωρία τους. 

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά με τους ηλίθιους ακροδεξιούς με τα αστεία ονόματα είναι μία απροκάλυπτα φασιστική κυβέρνηση. Ο Μαυρουδής, ο Άδωνης, ο Φαήλος και ο Χρύσανθος είναι πολύ πιο κοντά πολιτικά στον Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο, παρά π.χ. στον Κακλαμάνη ή τον Παυλόπουλο. Δίπλα τους είναι μόνο το σαπισμένο πτωμα του θλιβερού ΠΑΣΟΚ, που για να απολαύσει μερικά δευτερόλεπτα εξουσίας μπορεί να αλλάξει 1749 απόψεις μέσα σε ένα λεπτό. 

Ένας βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής μιλάει για θέματα δικαιοσύνης με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. Η θεάρεστη συνομιλία γίνεται μέσα σε ένα άκρως φιλικό κλίμα και ένα γραφείο με τουλάχιστον 6-7 χριστιανικές εικόνες. Ο σύντομος διάλογος αποκαλύπτει ότι το μόνο που νοιάζει τον Σαμαρά είναι να ψαρέψει 2-3% από τα φουσκωμένα ποσοστά των ναζί, φανερώνει τις άψογες σχέσεις της ΝΔ με τους ναζί, αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες για χειραγώγηση της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και βέβαια δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου. 

Ας είμαστε και λίγο σοβαροί: Τι μέλλον μπορεί να έχει μία χώρα με αυτούς τους ηλίθιους στην κυβέρνηση; Τι μπορούν να πετύχουν αυτοί οι πνευματικά ανάπηροι τύποι, εκτός από το να επαναφέρουν τις ποδιές στα σχολεία ή να αυξήσουν τις ώρες των θρησκευτικών και να αφήσουν ανεξέλεγκτη τη μπατσαρία να αλωνίζει; Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Ο μεγάλος κίνδυνος δεν προέρχεται από τη βλακεία των πολιτικών, αλλά από την ανεξάντλητη βλακεία των πολιτών που ανέβασαν αυτά τα ανθρωπάκια στην κορυφή. Αυτοί μας τρομάζουν.  

Επίσης, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα κόμματα που το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Η χλιαρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που με τους κατάλληλους χειρισμούς θα μπορούσε να αποτελέσει την οριστική ταφόπλακα της σημερινής κυβέρνησης είναι ένας εμετικός προάγγελος εξουσίας. Δίνουν εξετάσεις στους απο πάνω και αδιαφορούν για τους απο κάτω. Σαν να λένε στα ντόπια και ξένα αφεντικά "Κοιτάξτε πόσο ώριμα και έξυπνα φερθήκαμε και δώστε μας την καρέκλα μια ώρα αρχύτερα".  

Η συνέχεια προβλέπεται πιο γραφική και από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης: Με εντολή Σαμαρά φεύγει ο Μπαλτάκος, με εντολή Σαμαρά παίρνουμε τη δόση, με εντολή Σαμαρά το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου, με εντολή Σαμαρά θα παίξει ο Manu Chao στη Θεσ/νίκη και με εντολή Σαμαρά θα διαβάσουμε τις νέες ρεαλιστικές δημοσκοπήσεις στις έγκυρες καθημερινές εφημερίδες όπου το Ποτάμι συγκεντρώνει 23% και ένα 93% είναι αρκετά ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του Σαμαρά στο σκάνδαλο Μπαλτάκου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου