Σελίδες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕΣ


Την ώρα που το 99% του ελληνικού λαού ασχολείται με τις συνεχόμενες επαφές και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που θα κρίνουν πόση αξιοπρέπεια σηκώνει αυτή η χώρα, έχουμε και το ξεχασμένο εσωτερικό μέτωπο.

Δηλαδή τι έχουμε; Ακόμα μία αυτοκτονία στα περιβόητα κέντρα κράτησης μεταναστών με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΡΟΠΟ να εκφράζει τη ντροπή του για τις συνθήκες που επικρατούν και να δηλώνει ότι δεν πίστευε αυτά που είδε. Λίγες μέρες πριν το Κ* ΒΟΞ γνωστοποίησε σε όλους μας, μέσα απο γραπτή ανακοίνωση του, ότι κάποιοι μπάτσοι απο τη διμοιρία που προσπάθησε να μπει μέσα στην κατάληψη φώναζαν "θα σας γαμήσουμε και εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ". Είναι βέβαιο ότι ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας και κρατικής αυθαιρεσίας θα έχουμε και στο μέλλον. Τα τεράστια εκλογικά ποσοστά που δίνουν οι μπάτσοι στους ναζί και ο ρατσισμός της ελληνικής κοινωνίας δεν κρύβονται για πολύ κάτω απο το χαλάκι.

Το θέμα είναι πως τέτοιου είδους θέματα δεν πουλάνε, ειδιά στις μέρες μας. Αντιθέτως, ελάχιστοι άνθρωποι ασχολούνται με το τι γίνεται μέσα στους χώρους κράτησης μεταναστών και ακόμα πιο ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τη στρατιωτική νοοτροπία και την αξιοθαύμαστη αυτονόμηση που έχουν κατακτήσει συγκεκριμένες υπηρεσίες της αστυνομίας, όπως για παράδειγμα η Αντιτρομοκρατική και τα ΜΑΤ. Τώρα πουλάει ο Βαρουφάκης, ο διάλογος του Τσίπρα με τη Μέρκελ, η "απαίτηση" του λαού για τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας, που ίσως μετατραπεί απότομα σε απαίτηση για επαναφορά Σαμαρά-Βενιζέλου αν κλείσουν τα ΑΤΜ για κανά μισάωρο, και η περηφάνια μας. 

Κατανοητά όλα αυτά. Σε μία τόσο ξεπουλημένη χώρα με τόσο υποτελείς κατοίκους είναι λογικό να προκαλούν δέος έστω και οι επικοινωνιακές ενέσεις αξιοπιστίας και σοβαρότητας που λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα είναι μέσα στα σκατά και ότι το όνειρο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η ανασύσταση της χωροφυλακής και η "δημοκρατική" ενσωμάτωση των ναζί. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι η λογική της ανάθεσης είναι καταδικασμένη να βρίσκει μπροστά της τη σκληρή πραγματικότητα. Και 85% να έπαιρνε στις εκλογές μία ακροαριστερή κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα θα έπρεπε να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό, την αστυνομία, τους ναζί και όλα αυτά τα ζητήματα που σιγοβράζουν στην Ελλάδα των εκρηκτικών αντιθέσεων του 2015.

Επομένως, μακάρι να μειωθεί το χρέος, μακάρι να πετύχει κάτι καλό η κυβέρνηση για τους φτωχούς πολίτες, που τόσο έχουν βασανιστεί απο τι; πολιτικές ακραίας λιτότητας, αλλά ας μην τα περιμένουμε όλα απο τους απο πάνω. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας μην παρασυρόμαστε από το υπερβολικά ευχάριστο πολιτικό κλίμα. Ο εκφασισμός της κοινωνίας, οι αυτονομημένοι μπάτσοι και το φάντασμα του ναζισμού πρέπει να αντιμετωπιστούν απο εμάς, για εμάς. Και αυτό δεν σηκώνει διαπραγματεύσεις...     

ΥΓ: Ακόμα και αν όλα πάνε καλά στο Eurogroup, ακόμα και αν οι πολίτες έγιναν ξαφνικά γενναίοι και ατρόμητοι, ακόμα και αν σε λίγο θα πιστέψουμε ότι αυτοί που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για 40 χρόνια ήταν εξωγήινοι, ακόμα και αν οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ζούσαν μέσα σε εξωφρενική χλιδή, το βασικό ερώτημα στο τέλος της ημέρας παραμένει το ίδιο: Μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στους έλληνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου