Σελίδες

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο ΜΠΛΕ ΧΟΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ


Πριν τις εκλογές είχαμε γράψει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δεδομένη και για αυτό δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό απο μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είχαμε επισημάνει ότι τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία για κοινωνικές αλλαγές που, ίσως, βοηθήσουν τον κόσμο να κάνει μερικές διαφορετικές σκέψεις προς μία πιο ανοιχτόμυαλη κατεύθυνση. 

Σήμερα (και αφού έχουν περάσει πάνω απο 100 μέρες με νέα κυβέρνηση) έχουμε ένα ικανοποιητικότατο δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει. Αντί για άμεση έναρξη του διαλόγου για οριστικό διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, έχουμε την υποδοχή των λειψάνων κάποιας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους. Αντί για άμεσο διαχωρισμό ελαφριών και σκληρών ναρκωτικών, έχουμε το φεστιβάλ στο Σύνταγμα. Αντί για άμεσο ξερίζωμα των ναζί απο την αστυνομία, έχουμε τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για ραδιοφωνικό σταθμό της αστυνομίας με το όνομα "ο μπλε χοίρος". Αντί για νομοθετικές διατάξεις που θα στηρίξουν ένα διαφορετικό σωφρονιστικό σύστημα, έχουμε ασπιρίνες για τον καρκίνο.  

Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο κόμμα θέλει πραγματικά να αλλάξει δραστικά τη χώρα. Ποτέ δεν θα πιστέψουμε ότι οι ουσιαστικές αλλαγές σε μία κοινωνία θα έρθουν απο ένα κόμμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τη διατήρηση του κοινωνικού μεσαίωνα απαθείς επειδή ήρθε στην εξουσία ένα κόμμα που λανσάρεται σαν αριστερό. Τα λείψανα της Βαρβάρας, το παπαδαριό, και η επικοινωνιακή βελτίωση των μπάτσων είναι για να γελάει ο κόσμος και για να ρίχνεις λάδι στη φωτιά της αηδιαστικής ελληνοχριστιανικής παράδοσης.

Αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε απο όσα συμβαίνουν είναι ότι οι καθυστέρακες στην ελληνική επικράτεια είναι πάρα πολλοί. Και κάτι ακόμα. Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει όσο υπάρχουν τέτοια μυαλά και τέτοιες συμπεριφορές. Αυτός που προσκυνάει τάφους και στέλνει για εξέταση τα λείψανα στα νοσοκομεία δεν δικαιούται τίποτα καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου