Σελίδες

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΞΙΑ...


Είναι πολύ βαρετό, αυτάρεσκο και σπαστικό να διαβάζεις, αλλά και να γράφεις, ένα κείμενο που θα ευλογεί τα γένια σου γιατί θα αναφέρει ότι αυτά που γίνονται τώρα εσύ τα έχεις προβλέψει πιο πριν και άλλα τέτοια ωραία.

Δεν θα το κάνουμε αυτό. Έτσι και αλλιώς, όλα τα κείμενα που έχουμε γράψει κατά καιρούς είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τα διαβάσει και να αξιολογήσει την αξιοπιστία ή την ασχετοσύνη μας. Είναι γεγονός ότι περιμέναμε αρκετά για να έχουμε μία σχετικά ολοκληρωμένη εικόνα απο τη νέα κυβέρνηση. Όχι γιατί είχαμε οικονομικές απαιτήσεις, αφού ξέρουμε ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει απο την άνοιξη του 2010 και δεν υπάρχει μία, ούτε γιατί περιμέναμε ότι η ελληνική κοινωνία θα αλλάξει απο τα πάνω μετά απο μία εκλογική διαδικασία, την ίδια ώρα που ελάχιστοι πολίτες θέλουν να αλλάξει κάτι.  

Εμείς είχαμε την προσδοκία ότι ίσως θα τολμήσουν να θίξουν κάποια πράγματα απο αυτά που κρατάνε την Ελλάδα 187 χρόνια πίσω. Περιμέναμε την έναρξη του διαλόγου για οριστικό διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και μας προέκυψε η περιφορά των ιερών λειψάνων της αγίας Βαρβάρας. Προσδοκούσαμε μία τολμηρή αλλαγή στο σωφρονιστικό σύστημα και μας ήρθε ένα νομοσχέδιο που αλλάζει ελάχιστα την υπάρχουσα κατάσταση. Θέλαμε την αποπομπή των ναζί απο την αστυνομία και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Οι πιο τολμηροί θα περιμένανε ίσως και μία έκτακτη εισφορά σε κάποιους πάρα πολύ πλούσιους τύπους, απο αυτούς που δεν πλήρωσαν το χαράτσι, αλλα μείνανε με την όρεξη. Όσο για τις τηλεοπτικές συχνότητες; Η απόλυτη σιωπή. Για να μην είμαστε άδικοι, έγιναν και θετικές κινήσεις, π.χ. η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, αλλά η κατάσταση στην αγορά παραμένει οριακή. Να πούμε και τα φραγκοδίφραγκα που θα πάρουν οι πλέον ταλαιπωρημένοι απο την κρίση; Να το πούμε. Να βάλουμε μέσα και 2-3 "περήφανες" ατάκες σε εκπροσώπους των δανειστών; Βάλτε και αυτές μέσα. 

Κατά τα άλλα, φίλες και φίλοι, δεν θα σταθούμε στα κάγκελα που έβγαλαν έξω απο την Βουλή γιατί ακόμα ΚΑΜΙΑ μεγάλη διαδήλωση δεν έγινε προς την Βουλή. Όταν γίνει τα ξαναλέμε. Δεν μας ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά αριστερά κόλπα, το μνημόνιο που έγινε πρόγραμμα, η τρόικα που έγινε θεσμοί και η λεμονάδα που θα γίνει χυμός λεμόνι. Μας ενδιαφέρει η ουσία και απο αυτή δεν έχουμε. Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα της νέας κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση των ακροδεξιών με τα αστεία ονόματα ήταν η αποθέωση της βλακείας και της χαζομάρας, αλλά αυτό δεν μπορεί να τους δικαιολογεί για πολύ.

Το νέο μνημόνιο που θα έρθει πριν το καλοκαίρι, με κάποια εξωτική ονομασία και οι δημοσιογραφικές πουτάνες που θα βρουν πολλά θετικά στοιχεία σε αυτό θα είναι το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ "Και με αριστερά και με δεξιά, δεν αλλάζει η χώρα ποτέ και πουθενά". Stay tuned γιατί το μέλλον κρύβει εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου